Filmmaker & Video Producent

IMG_0667 kopie.jpg

Opleidingen

Na Vrije School en HAVO heb ik bewust een pauze ingelast, om mijn horizon te verbreden en om mij verder te oriënteren op mogelijke studies. Eerst ging op wereldreis, met mijn analoge fotocamera. Fotograferen doe ik nog steeds.

In 2003 begon ik op de Willem de Kooning Academie met de richting Audiovisueel Ontwerpen. Daarbij heb ik ook aan The College of Fine Arts van The University of New South Wales in Sydney, Digital media en Advanced Photography gestudeerd.

In 2008 studeerde ik af met een documentaire portret over de mezzosopraan Tania Kross. Deze eindexamen film werd geselecteerd op het Nederlands Film Festival.

Audiovisualdesigner & Studio Scheef

Na mijn studie werd ik vrijwel meteen gevraagd door mensen en bedrijven om mij heen om video’s voor hen te maken. Zo startte ik direct na mijn afstuderen mijn eigen video productiebureau Audiovisualdesigner.

Naast het maken van video's en films sinds 2008 met Audiovisualdesigner, heb ik in 2012 samen met mijn jeugdvriend Studio Scheef opgezet in Den Haag. Een plek om vanuit te ondernemen maar vooral een foto en film studio waar ook anderen vrij kunnen creëren en waar bijzondere evenementen en ontmoetingen plaatsvinden.

2019

Na ruim 10 jaar ervaring in het maken van verschillende soorten video’s voor uiteenlopende mensen, bedrijven en instanties, weet ik waar mijn kracht ligt als filmmaker en hoe ik samen met andere talenten in hun vakgebied kan komen tot uitzonderlijke video’s.

Op het moment ben ik verder aan het leren over video marketing zodat de video’s die ik maak ook op de juiste manier kunnen worden ingezet. Trouwens, ik geloof dat je nooit uitgeleerd bent, zeker niet in dit mooie vakgebied.

Martijn Stoppels